Kai įsigyjame naują rankšluostį, jis būna švelnus, purus ir minkštas, tačiau po keleto skalbimų jis tampa šiurkštus, kietas ir nemalonus liesti. Ką reikėtų daryti, kad išlaikytumėme rankšluosčio švelnumą ir kokybę?
Visų pirma, minkštiklio ir skalbiklio reiktų naudoti mažai arba visai nenaudoti. Po kelių skalbimų, susikaupia minkštiklio liekanų, kurių skalbimo mašina neišplauna. Per didelis minkštiklio kiekis sukelia atvirkštinį procesą – šiurkština ir kietina rankšluostį. Todėl rekomenduojame minkštinti vandenį rūgštimi, pavyzdžiui actu ir plauti nešvarumus su soda, kuri išplaus kilpose susikaupusius skalbiklio ar minkštiklio likučius, atkurs švelnumą ir minkštumą.
Skalbimui stenkitės rinkti švelnią skalbimo programą, su nedidelėmis gręžimo apsukomis. Nors gerai išgręžti rankšluosčiai išdžius greičiau, tačiau taip labiau pakenkiate siūlui, jo šereliai labiau sulimpa.
Jei yra galimybė, ir gamintojo nenurodyta kitaip, rankšluosčius džiovinkite džiovyklėje (žemoje temperatūroje) ar lauke. Lauke, vėjo plaikstomų ir džiovinamų rankšluosčių pūkas pasišiaušia, todėl išdžiūvę jie ne taip sukietėja ir netampa šiurkštūs. Rankšluosčiai, džiovinami patalpoje ant džiovyklos ar ant radiatoriaus/gyvatuko labiau sukietėja, gali susitraukti ar prarasti formą, nes karštas oras itin greitai juos išsausina, išgarina vandenį. Jei visgi negalite rankšluosčių džiovinti džiovyklėje ar lauke, išpurtykite, pabraukykite ar pašiauškite rankšluostį prieš kabindami jį džiūti, dar kartą ar kelis kol džiūsta, ir dar kartą prieš padedami į spintą, kad sušiauštumėte skalbimo metu sulipusius plaukelius.
Galiausiai, prieš skalbdami rankšluostį, būtinai patikrinkite gamintojo etiketėje nurodytas priežiūros instrukcijas. Rankšluosčių skalbimo etiketės yra naudingos tuo, kad galite rasti visą informaciją kaip teisingai jį skalbti ir išlaikyti minkštą, švelnų ir aukščiausios kokybės. Taip pat, kaip juos džiovinti, lyginti.